Vähän pihalla kaikesta

¡Hola todos! 



Tänään (tai käytännössä eilen koska kello on 1.55) oli jonkinlainen viinipäivä. En tiiä et lasketaaks se ihan juhlapäiväks, ja et mikä tän päivän tarkotus on. Mutta käytiin viinitilalla fiestassa (juhlassa näin suomalaisittain, mutta mulle sanasta juhla tulee mielee vaa mekot ja kravaatit ja shampanja ja tää missä tänään käytiin ei oo lähelläkää tätä mun mielikuvaa) ja siellä oli esityksiä ja ruokaa ja tietysti viiniä. 


Viini kierroksellakin käytiin. Mentiin johonkin viinikellariin, jossa oli ihan törkeen isoja viini säiliöitä (laitan tohon alas kuvan niistä, ni saatte kuvan siitä mitä tarkotan "viini säiliöillä"). Kaikki mitä siellä kerrottiin, kerrottiin tietysti espanjaksi enkä ymmärtänyt juuri mitään. Mun host-äiti kuitenkin kerto mulle jotain vähän hitaammalla ja yksinkertaisemmalla espanjalla. En kyllä siitäkään muista juuri mitään. Mutta pointti oli se, että ne viini seisoo siellä kellarissa Kauan, eri asennoissa ja astioissa. 





Näin myös ekan kerran tanssittavan Cuecaa, joka on Chileläinen perinteinen tanssi. Näin myös Pohjois-Chilestä lähtöisin olevaa tanssia. Siinä oli taustalla jonkinlainen tarina, en tiedä mikä mutta väittäisin klassista hyvän ja pahan taistelua. (okei kello on puol kolme, pakko päästä nukkumaan. yritän jatkaa huomen aamulla).

Noin kaksi viikkoa myöhemmin:

Mä vilpittömästi yritin jatkaa aamulla..

Mitäpä tässä kahdessa viikossa on tapahtunu. Jotain, ei kuitenkaan vaikka mitä. Viinipäivää seuraavana päivänä käytiin rannalla (oli aika kylmä). Ja paikka oli ainutlaatuinen, kuten eräs maailmaa matkannut nainen sanoi. Tavattiin siellä tosiaan nainen joka kertoi, ettei tälläisiä rantoja pienine taloineen löydä muualta kuin Chilestä. Ja hän kertoi minulle myös jotain jonka jo aiemmin tiesin, "you have a lovely family". 

Noin muuten on ollut perus arkea. Aamulla herään kouluun, jossa olen 13.20 asti ja host-äiti tulee hakemaan kotiin syömään lounaan. 14.10 palaan kouluun ja koulua on yleensä 16.40 asti. Tosi tärkeetä informaatiota. Mun koulussa ei tosiaan oo oikein ketään joka oikeesti osais englantii (edes englannin opettajat). Monet kyllä kovasti yrittävät, mutta noin muuten espanjalla mennään. Ja kyllähän se välttämättä on tässä parantunut, en silti saa melkein ikinä kiinni siitä mitä oppitunneilla tai ruokapöydässä puhuttaan. 

Se on hassua, kun kuulee oman nimen opettajan puheessa tai luokkalaisten, eikä tiedä ollenkaan että mistä on kyse. Eikä kukaan vaivaudu selittämään, hieman hitaammin ja selvemmin. Ainiiin sain nyt espanjan opettajan, huomenna (15.9.) on eka tunti, mä ooon super onnellinen. 

Nyt tänää mulla alko viikon loma, koska täällä on siis 18.9. kaipa sitä voi sanoa itsenäisyyspäiväksi (vaikka virallisesti se ei sitä ole). Ja toisin kuin Suomessa, sitä juhlitaan no käytännössä koko syyskuu. Ja joka puolella on Chilen lippuja. Tällä viikolla oli siihen liittyviä, juttuja koulussakin. Keskiviikkona oli mun koulussa fiesta de costumbrista (mä toivon, että se kirjotettaan noin, aksenteilla ei nyt ole väliä). Se sisälsi paljon tanssi esityksiä ja Chileläistä ruokaa. Perinteisiä tansseja ja ruokaa kyllä riittää. Ekan kuukauden aikana on tullut maistettua vaikka mitä, ja host-perhe vaa sanoo "tää on tätä kokeile jos tykkäät", "tässä on tämmöstä, maista!", "ootko kokeillu jo tätä?". Mä en millään muista kaikkia nimiä. Mäki pääsen pukeutumaa Chilen kanssallis mekkoon huasaan. Se on tosi kaunis, laitan kuvan tohon alemmas. 

Ja tänään oli paraati, johon me koulunkanssa osallistuttiin. Joka vuotinen juttu, kaks kertaa vuodessa. Oli muuten tosi paljon tarkempaa ku meripäiväparaatissa (kuten askeleet, mitä tehdä käsien kanssa ja kuinka pukeutua). Mutta oli se myös kivaa. Kokonaisuudessaan kaikki on tosi hyvin täällä toisella puolella maailmaa. Jos jatkuvaa väsymystä ei lasketa. Ja sitä että oon vähän pihalla kaikesta. 



Kommentit

  1. loisto juttu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  2. tää on iha kuollut blogi kirjota joskus jotaa

    VastaaPoista
  3. kommentoi jee jos sun mielestä venlan pitäis kirjottaa tähän blogiin joskus jotaa

    VastaaPoista
  4. venla koska takas suomeen??????????????

    VastaaPoista
  5. esitän pari kysymystä tohon QnA juttuu

    VastaaPoista
  6. oisko blogi päivityksiä??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit